vrijdag 21 maart 2014

Lekker en gezond tussendoortje!

Hoi!

Veel mensen lopen rond op school met de lekkerste dingen en de heerlijkste etenswaren. Vaak zijn die etenswaren niet heel erg gezond, maar een lekker tussendoortje kan ook heel gezond zijn! Hieronder komen wat tips, wat jij bijvoorbeeld mee naar school zou kunnen nemen, wat lekker en gezond is!





Je kan je tussendoortje prima een avondje van te voren maken. 's Ochtends scheelt dat veel tijd en de dag daarna is het nog heerlijk, zolang je het maar die nacht in de koelkast laat. Wat ook meteen een tip is. Neem een tupperware bakje. Die blijven altijd goed dicht zitten. Je hoeft ook niet alles meteen in de eerste pauze op te eten hoor. Je kan het ook altijd nog bewaren om later in de lunchpauze op te eten!

1. Fruitsalade
Een fruitsalade kan heel lekker zijn. Vaak haal ik een kant en klare salade bij de Albert Heijn, maar ik merk toch dat echte verse veel lekkerder zijn. Neem bijvoorbeeld een appel, peer, mandarijn of sinaasappel, druiven en aardbeien. Snij de appel en peer en eventueel aarbei in kleinere stukjes en hussel alles door elkaar in een bakje. Neem een vork mee naar school en jammie een heerlijke gezonde fruitsalade!

2. Groentes door elkaar
Er zijn natuurlijk een aantal groentes die je niet hoeft te koken en die ook heerlijk zijn om zo los op te eten. Neem bijvoorbeeld wat komkommer, wortel en tomaatjes en snij het iets kleiner. Doe het in een bakje en neem een vorkje mee, en voila! Je hebt een lekker gezond bakje met groente.


3. Één stuk fruit
Als je nou totaal geen zin hebt om al dit voorbereidende werk te doen neem dan gewoon een stuk fruit mee. Bijvoorbeeld een appel of banaan. Dat kan je ook prima los opeten en het is ook nog is een stuk gezonder dan een ontbijtkoek.

4. Gezonde repen
Met gezonde repen bedoel ik niet van die repen die je moet eten als je zogenaamd wilt afvallen. Nee, met gezonde repen bedoel ik repen die gewoon goed voor je zijn. Probeer bijvoorbeeld eens een muesli reep. Graan is heel gezond voor je. Zonder graan kan je niet leven, want er zitten een heleboel belangrijke dingen in. Of neem bijvoorbeeld van die evergreen koeken mee. Ook doe zijn enorm gezond en ook best wel lekker.

 
5. Rijstwafels
Rijstwafels zijn ook erg gezond. Je kan ze ook nog eens lekker beleggen. Doe bijvoorbeeld op een rijstwafel een half plakje kaas met komkommer, sla en tomaatjes. Leg er dan nog een rijstwafel op en je hebt een soort van boterham, maar dan eentje die niet al te zwaar valt. Dat is natuurlijk niet heel makkelijk mee te nemen, maar je zou het bijvoorbeeld in een plastic zakje kunnen doen en daarna in een bakje. Dan ligt straks niet je hele wafel door elkaar!

Weten jullie nog lekkere en gezonde tussendoortjes?

Laat een reactie achter en wie weet geef je nog iemand een tip!
Dit waren al mijn tips voor lekkere en gezonde tussendoortjes. Natuurlijk zijn er nog honderden andere ideeën en tips voor tussendoortjes, maar dit zijn de dingen die ik vaak meeneem en die ook nog is super lekker zijn!

XX Lonneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten