maandag 3 maart 2014

How to: een kleine kamer inrichten!




Misschien heb je wel een grote kamer! Lucky you! Toch zijn er mensen met een wat kleinere kamer. Waaronder ik. Weet je niet hoe je het aan moet pakken? Lees dan de volgende tips!



Als eerste, licht. Niet alleen daglicht doet al wonderen, maar ook lichte kleuren de muren en een lichte kleur vloer laten je kamer groter lijken. Verf je kamer dus een lichte kleur. Het hoeft niet wit te zijn, het kunnen ook pastelkleuren zijn of creme. Koele kleuren zorgen ook voor een fris uiterlijk van je kamer!


Wat je kamer ook groter doet lijken is een open effect creëen. Heel leuk hoor, een bed in het midden van je kamer, maar het laat het er niet groter op lijken. Zet daarom zoveel tegen de muur aan. Je kan dan in alle hoeken van je kamer kijken zonder dat je gedwarsboomd wordt door spullen die in de weg staan en dat laat het groter lijken.

Behang met horizontale lijnen doet je kamer breder lijken, en diagonale lijnen geven een soort beweging in je kamer en dat helpt ook heel goed! Een glimmende wand doet je kamer ook groter lijken.

Zorg dat de kleuren van je kamer zijn afgestemd op de meubels. Neem dus lichte meubels als je een lichte kamer hebt. Veel kleuren bij elkaar doet je kamer kleiner lijken. Ook kan je reflecterende meubels nemen, dus meubels van metaal. Dat weerspiegeld alles eromheen en dat laat het groter lijken. Spiegels helpen dat ook uitstekend om je kamer groter te laten lijken. 


Daarnaast heb je ook nog opbergtips en meubels met 2-in-1 functie zoals:
-        -  Een slaapbank is een goede optie. Het is een 2-in-1 meubel. Je kan er een bank van maken om op te chillen, en als je gaat slapen maak je er een bed van!
-         - Een hoogslaper. Gebruik alle ruimte die je hebt dus ook de lucht! Als je een hoogslaper hebt, kan je daaronder allemaal dingen zetten. Dat zorgt ervoor dat je meer ruimte hebt. Hoogslaper zijn ook niet duur, als je goed op marktplaats zoekt kan je er al één hebben voor circa 30,-!
-       -   Opbergdozen. Schuif je makkelijk onder je bed en je kan er veel dingen in kwijt.
-          Neem meubels met lades. In lades kan je ontzettend veel kwijt. Neem dus een bureau met veel lades, daar kan je heel veel spullen in kwijt!
-      -    Planken. Op planken kan je heel veel spullen zetten en het ziet er ook nog gezellig uit. Je kan er ook opbergdozen opzetten. Bovendien heeft het ook weer effect dat je kamer groter is.
-        -  Tot slot, zet dingen zoals en televisie op een kast met wieltjes neer. Als hij in het zicht staat, kan je hem opzij schuiven. Dat geeft ook meer ruimte om dingen kwijt te kunnen!


Dit waren een heleboel tips. Hopelijk ook bruikbare. Oh, ruim je kamer op! Dat zorgt ook voor een ruimer effect en een opgeruimde kamer is ook fijner!

Nog even leuk om mee af te sluiten: Ikea heeft ook een filmpje gemaakt met tips voor kleine ruimtes. Het is een super leuk filmpje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten