vrijdag 7 februari 2014

Studenten/slaap-kamer #1

Vanaf vandaag komt er elke week een Studenten/slaap-kamer artikel met elke keer een ander thema. Het thema van deze week is : licht!
Ben jij benieuwd wat dat inhoud? klik dan snel verder!
 
 

 

Zoals ik al zei; het thema van deze week is licht!. Dat betekent veel lichte kleuren, zoals wit, en pastelkleuren, met een vleugje van een wat hardere kleur, zoals roze, groen, geel of blauw.

 
Deze eerste kamer is perfect voor als je een grote studentenkamer hebt, of een grote slaapkamer. Door de witte kleuren ziet het er groot uit, waardoor de grijze bank en het blauwe kleurtje in de schilderijen meer opvalt.

 
 
Deze kamer zou je ook het beste bij een grote studentenkamer of grote slaapkamer kunnen doen, doordat de bank vrij veel ruimte in beslag neemt. Door de lichte kleuren valt het houten tafeltje met de groene bloemen wat meer op.
 
 
 
Ook dit plaatje is gericht op de wat grotere kamer. Doordat er 2 banken zijn wordt de ruimte wat meer afgeschermd, en de houten lamp met grote kap word de eyecatcher van de kamer.

 
 
Dit ideetje kan ook bij een iets kleinere kamer. Als je een heel laag bed hebt met een fleecekleedje en wat kussens ziet het er al gauw romantisch uit. Je kan ook nog een schot maken waar je de deuren aan vast zet, waardoor het nog iets knusser wordt.
 
 
 
Deze kamer kan bij een grotere en een kleinere kamer. Ook hier zijn veel lichte kleuren gebruikt, en onder het redelijk hoge bed kunnen dozen met spulletjes, zodat je minder troep in het zicht heb. Ook staat er een kleding rek waardoor je niet gelijk een enorme kast hoeft te kopen. Lekker goedkoop ;)

 
 
Bij deze kamer is er veel gebruik gemaakt van de ramen en de stand van de muren. Doordat de bank aan de zijkant staat heb je ruimte voor andere spulletjes zoals een extra stoel of een tafeltje. Ook is de blauwe stoel in deze kamer een eyecatcher, net zoals het 'Y' schilderij en het kleedje.

 
 
Bij deze kamer is er gebruik gemaakt van de muur, en ook hier zijn lichte kleuren gebruikt. Door planken aan de muur te hangen heb je extra ruimte, en je kan de hoogte in, zodat je op de grond ruimte heb voor een stoel of een bed/bank.
 
 
 
Deze kamer heeft lichte muren en meubels, waardoor het donkere kleed op de grond extra opvalt. De kamer heeft op deze manier een buitenlandse indruk, omdat het kleed extra opvalt in het licht.
 
 
Wat vond jij van deze rubriek? En heb je zelf ook inspiratie opgedaan uit dit artikel?
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten